Home » Company » Deci, dacă ai nevoie de mai multe grăsimi în dieta ta, ar putea fi schimbul potrivit!

Deci, dacă ai nevoie de mai multe grăsimi în dieta ta, ar putea fi schimbul potrivit!

2. Sriracha

A afla că zahărul se află pe locul al doilea pe lista de ingrediente în spatele acelui logo emblematic al cocoșului este un moment sfâșietor. De ce sriracha nu a putut fi salvată? Am crezut că are spatele nostru, apoi bam! Chiar în trădare.

USDA listează sriracha ca având 0,982 grame de zahăr pe linguriță (deci să-i spunem 1 gram). Dar cine a fost ultimul iubitor de sos iute pe care l-ai văzut folosind o linguriță pentru a-și măsura porția? Haide.

Deci da, nici asta nu este realist.

Zahăr per porție

Recomandat: 1 lingurita = 1 g zaharRealitate: 3 lingurite = 3 g zahar

3. Sos de gratar

Conținutul de zahăr din sosul de grătar variază în funcție de marcă. Dar, indiferent de felul pe care îl folosiți, este un pariu destul de bun că va avea cel puțin 4,65 grame de dulciuri per 1 lingură (aproximativ 14 grame) porție sub formă de zahăr, sirop de porumb bogat în fructoză, și/sau melasă.

(Numim asta 5 grame de zahăr și, pentru a fi sincer, multe mărci de sos pentru grătar au cel puțin 6 grame.)

Dar când ați folosit ultima dată mai puțin de 1/4 de cană de sos de grătar pentru a unge un piept de pui, a marina o friptură sau a găti lent carne produsrecenzie.top de porc? Vom aștepta. Acea ungere necesită multe linguri – și mult zahăr.

Hot diggity dang, e gustos, totuși.

Zahăr per porție

Recomandat: 1 lingurita = 5 g zaharRealitate: 2 linguri = 10 g zahar

4. Maioneză

Majoritatea maioanelor susțin cu mândrie că conțin zero grame de zahăr per porție, dar ingredientele arată clar că este implicat zahăr. Ce dă?!

Destul de enervant, conform legilor de etichetare a alimentelor, un produs poate fi anunțat ca fără zahăr dacă conține mai puțin de 0,5 grame per porție. Hm… asta e încă zahăr, oameni buni. Îmi pare rău că ți-l sparg.

Indiferent, dacă adăugați maioneză obișnuită, zahărul nu este problema atât de mult, cât conținutul de grăsimi. Soiurile „ușoare” înlocuiesc grăsimile cu zaharuri pentru a păstra aroma, astfel încât au mai multe zaharuri ascunse.

(USDA listează o lingură de 15,6 uncii de maioneză ușoară ca având 0,55 grame de zaharuri, ceea ce înseamnă cu siguranță mai mult de 0,5 grame. Întăriți-vă jocul de etichetare a maionezei, lume.)

Deși producătorii de maia nu încalcă regulile din punct de vedere tehnic, ei sunt în continuare cam năzuiți, mai ales pentru oricine evită toate zaharurile.

Deci, dacă adăugați mai mult de o lingură (salata de pui, cineva?), adăugați cel puțin 1 gram de zahăr (cu excepția cazului în care utilizați aceste rețete). Nu, nu este sfârșitul lumii, dar se poate strecura pe tine.

Zahăr per porție

Recomandat: 1 lingurita = 0 g zaharRealitate: 2 linguri = 1 g zahar

5. Gust dulce

Având în vedere numele său, nu este de mirare că gustul dulce este un condiment încărcat cu zahăr.

O porție de 1 lingură vine cu 4,37 grame din ea, conform USDA (vom numi acele 5 grame de dragul de a vă ajuta să reduceți zaharurile).

Acest lucru se datorează adesea siropului de porumb bogat în fructoză – ceva de care trebuie să luați în considerare înainte de a începe să puneți linguri generoase de gust pe hot dog.

Apoi, din nou, dacă mănânci un hot dog, probabil că nu ești în modul principal de „urmărire a zaharurilor adăugate și a ingredientelor procesate”.

Zahăr per porție

Recomandat: 1 lingurita = 5 g zaharRealitate: 2 linguri = 10 g zahar

6. Muștar cu miere

Mulți oameni aleg muștarul cu miere ca alternativă cu conținut scăzut de grăsimi la maionă și cred că este perfect sănătos pentru că, știți, există antioxidanți în miere. Alvarez-Suarez JM, et al. (2013). Mierea ca sursă de antioxidanți dietetici: Structuri, biodisponibilitate și dovezi ale efectelor protectoare împotriva bolilor cronice umane. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23298140

Așa că ar putea fi un șoc faptul că, în majoritatea mărcilor comerciale, mierea este trecută în jos pe lista ingredientelor, mult după atât siropul de porumb bogat în fructoză, cât și zahărul. 😱 Egads!

Numărul de zahăr poate crește cu până la 3 grame per lingură (USDA spune că 2,47 grame pentru muștar cu miere generic), ceea ce înseamnă că acest condiment împachetează cu ușurință cel puțin 6 grame de zahăr atunci când îți sufoci masa cu chestii dulci.

Zahăr per porție

Recomandat: 1 lingurita = 3 g zaharRealitate: 2 linguri = 6 g zahar

7. Pansament ușor sau fără grăsimi

Multe pansamente ușoare sau fără grăsimi se adună pe zahăr (plus alte ingrediente greu de pronunțat) într-un efort de a înlocui aroma și consistența pe care le-ar oferi grăsimea lipsă.

Sosurile ușoare sau fără grăsimi pot avea 3 (ferme), 5 (vinegretă de zmeură, semințe de mac) sau chiar 6 (Thousand Island) grame de zahăr per porție de 2 linguri.

Realitatea vă spune că puteți cu ușurință să dublați sau să tripleți acest lucru atunci când îl turnați pe salată sau pe sandviș – mai ales dacă dressingul este turnat în prealabil pe un fel de mâncare de restaurant.

Zahăr per porție

Recomandat: 2 linguri = 6 g zahărRealitate: 4 linguri = 12 g zahăr

8. Sos teriyaki

Sosurile teriyaki îmbuteliate folosesc zahăr simplu, sirop de trestie sau sirop de porumb bogat în fructoză pentru a obține acea aromă dulce care reduce salinitatea din soia.

În funcție de marca pe care o utilizați, ați putea pune deoparte 2 până la 7 grame de zahăr per lingură. Da. USDA pune conținutul de zahăr al unei linguri de 18 grame de sos teriyaki generic, gata de servire, la 2,54 grame. Îi vom numi 3 grame, dar asta este conservator – unele mărci de sos teriyaki pot fi mult mai zaharoase.

Dacă restaurantul local de mâncare la pachet folosește sos îmbuteliat pentru a vă pregăti cina teriyaki preferată, puteți paria că folosește mai mult de o lingură la un moment dat (de aceea are un gust atât de bun).

Zahăr per porție

Recomandat: 1 lingurita = 3 g zaharRealitate: 2 linguri = 6 g zahar

9. Sos Hoisin

Un condiment popular pentru carne și cartofi prăjiți, sosul hoisin este, de asemenea, o mină terestră când vine vorba de conținutul de zahăr.

Zahărul apare primul sau al doilea pe listele de ingrediente ale majorității versiunilor îmbuteliate, ceea ce explică de ce o singură lingură poate conține cu ușurință 9 sau 10 grame. Da.

USDA listează o porție de 1 lingură de hoisin ca având 4,91 grame de zahăr, așa că vom renunța la hoisin cu 5 grame per lingură. Dar să știți că multe mărci au ajuns la o notă mai mare.

Zahăr per porție

Recomandat: 1 lingurita = 5 g zaharRealitate: 2 linguri = 10 g zahar

Controlează acele condimente

Acum că știți cât de mult zahăr ar putea ascunde în acele sticle, fiți siguri că nu trebuie neapărat să eliminați în totalitate aceste condimente (ar fi o existență tristă, tristă). Nu ți-am cere niciodată asta.

În schimb, doar să fii conștient de conținutul condimentelor tale poate fi suficient pentru a te face mai pretențios când le folosești.

De exemplu, dacă vă bucurați de o după-amiază rară la un joc de minge și doriți un burger cu bucurie, mergeți la el. Dar poate doriți să vă gândiți de două ori la acea „burniță” considerabilă de fermă din salata dvs. zilnică.

De asemenea, puteți alege alternative mai sănătoase, care mențin zahărul la minimum.

Iată câteva sfaturi suplimentare pentru a păstra acele condimente dulci la un nivel minim rezonabil.

1. Fii atent la cantitate

Majoritatea condimentelor au o porție de 1 sau 2 linguri. Dacă nu doriți să renunțați la ele, încercați să rămâneți la acele porții.

Eyeballing dimensiunea porții poate fi o modalitate de a vă ține sub control. Gândiți-vă la o lingură ca aproximativ dimensiunea vârfului degetului mare și folosiți-o ca ghid atunci când stoarceți condimentul dorit.

Este nevoie de puțină practică, dar este mai bine (și mai realist) decât să iei o linguriță de măsurare pentru fiecare masă.

2. Găsiți schimburi mai puțin dulci

Explorați alte modalități de a vă aroma alimentele care înlocuiesc sau cel puțin reduc condimentele încărcate cu zahăr. Câteva recomandări, pentru început:

Muștarul de Dijon are un efect plăcut pe care nu îl vei primi niciodată de la muștarul cu miere. Salsa (verificați ingredientele pentru zahăr adăugat) poate fi o modalitate distractivă de a completa salatele. Ungeți-vă sandvișul cu hummus în loc de maioneză. Ierburi și condimente, cum ar fi scorțișoara , poate oferi o dulceață naturală subtilă, complexă, fără zahăr deloc.

Există o mulțime de alternative fără zahăr, iar experimentarea cu ele vă poate face să vă simțiți mai mult ca și cum ați adăuga opțiunile dvs. în loc să le eliminați.

3. DIY-l!

Dacă te simți viclean, fă-ți propriile versiuni cu conținut scăzut de zahăr ale condimentelor tale preferate – mai ales dacă știi că vei folosi mai mult de o singură porție la un moment dat.

Majoritatea rețetelor de condimente de casă sunt de fapt destul de simple, folosesc ingrediente integrale și conțin puțin sau deloc zahăr adăugat.

De exemplu, încercați această dip cu ardei roșu prăjit care durează literalmente 5 minute.

La pachet

Nu trebuie să vă pedepsiți sau să faceți mâncarea fadă și lipsită de viață, sărind peste sos.

În schimb, gândește-te la cât de mult zahăr ar putea adăuga condimente la mâncare și fie folosește mai puțin, fie fă-ți singur. În acest fel, puteți ține cont de zahăr.

Iată cum să pregătiți 37 de sosuri, marinate și tartine sănătoase, astfel încât să vă puteți îmbunătăți jocul de condimente de casă și să adăugați aromă mâncărurilor.

Să vorbim despre apă de cocos, lapte de cocos și cremă de cocos. Sigur, aceste băuturi la modă provin toate din nucă de cocos – dar sunt diferite ca textură, gust și valoare nutritivă. Și credeai că porumbul este peste tot? Ei bine, încercați nucă de cocos – dar puneți-o sub „de fapt ați cerut-o”.

Nucile de cocos sunt fructe care fac parte din subcategoria drupe sau fructe cu sâmburi. Palmierul de cocos — numele propriu Cocos nucifera L. — este un copac tropical comun care produce fructele. Nucile de cocos sunt transformate în multe produse alimentare și alternative. Vorbim despre orice, de la lapte la făină la zahăr.

Dar haideți să descompunem cele două lichide principale ale sale: apă de cocos vs lapte de cocos.

Distribuie pe PinterestDesign by Viviana Quevedo; Fotografie de Vera Lair/Stocksy United

Apa de cocos vs lapte de cocos

Apa de cocos este un lichid natural care se găsește în nucile de cocos verzi tinere, nematurate. Acest lichid limpede și natural dulce se găsește din spargerea direct într-o nucă de cocos proaspătă.

Pe măsură ce nuca de cocos se maturizează, apa de cocos se transformă în carne de nucă de cocos. Un proces numit citokineză maturează endospermul lichid (apa) al nucii de cocos în endospermul solid (pulpă de nucă de cocos).

O analiză a cercetării din 2009 a arătat că acest proces de celularizare nu umple întreaga cavitate a sacului embrionar, lăsând puțină apă de cocos încă găsită în nucile de cocos mature alături de carne.

Pe de altă parte, laptele de cocos nu se găsește în mod natural într-o nucă de cocos. Laptele și smântâna de cocos sunt ambele produse secundare procesate obținute din carne de nucă de cocos – de obicei din răzătoarea pulpei și înmuierea acesteia în apă fierbinte.

Dintre cele două, vărul laptelui de cocos este mult mai cremos, deoarece crema de nucă de cocos are mai multă nucă de cocos și mai puțină apă, rezultând un conținut mai mare de grăsimi.

Tip De unde vine Pentru ce este folosit
suc de cocos apare în mod natural în nucile de cocos verzi tinere bea așa cum este
lapte de nucă de cocos un produs secundar prelucrat din carne de nucă de cocos gătit și o alternativă a laptelui fără lapte
Crema de nuca de cocos un produs secundar procesat din carne de nucă de cocos care conține mai puțină apă și mai multă nucă de cocos cu un conținut mai mare de grăsimi biciuirea, gătitul, coacerea și supe mai groase și curry

Încă ești curios despre nucile de cocos? Să ne uităm în continuare la fructe și să discutăm despre profilurile nutriționale, avantajele și dezavantajele.

Profilul nutrițional al apei de cocos, al laptelui de cocos și al cremei de nucă de cocos

Există o mulțime de motive pentru a include nuca de cocos în dieta ta obișnuită.

Iată o comparație a valorilor nutriționale a 1 cană (240 mililitri) de apă de cocos, lapte de cocos și cremă de nucă de cocos. Această comparație include mărcile populare ale fiecărui produs, dar valorile nutriționale pot varia ușor în funcție de marcă.

Nutrient Apa de cocos (neindulcita) Lapte de nucă de cocos Crema de nuca de cocos
calorii 43.2 398,8 480
zahăr 9,4 g 8 g 6 g
carbohidrați 10 g 8 g 9 g
proteină 0,5 g 8 g 6 g
grăsime totală 0 g 36 g 51 g
sodiu 62,4 mg 40 mg 60 mg
colesterolul 0 mg 0 mg 0 mg
magneziu 14,4 mg 0 mg 68 mg
potasiu 396 mg 512 mg 612 mg
vitamina C 23,8 mg 0 mg 0 mg

După cum puteți vedea, apa de nucă de cocos are mult mai puține calorii decât omologii săi mai cremoase, crema de cocos luând conducerea în ceea ce privește cele mai mari calorii și conținutul total de grăsimi.

Apa de cocos conține în mare parte carbohidrați și apă, în timp ce laptele și smântâna de cocos conțin în principal grăsimi. Toate trei sunt surse bune de vitamine și minerale, în special potasiu.

Apa de cocos vs apa

Ar trebui să schimbați aportul zilnic de apă cu apă de cocos constantă la robinet? Nu, cu siguranță nu. Dar ar putea exista scenarii în care ar trebui să apelezi la apă de cocos peste H2O obișnuit.

Deoarece apa de cocos oferă potasiu, este o băutură grozavă de inclus zilnic pentru cei care doresc să adauge mai mult potasiu în dieta lor. Deși afirmația că apa de cocos este mai hidratantă decât apa este falsă, ea conține lucruri pe care apa nu le conține – cum ar fi zahărul și electroliții.

Apa de cocos are de obicei mai puține calorii și zahăr decât băuturile pentru sport, ceea ce o face o băutură excelentă după antrenament. Dar Science Daily raportează, conform Societății Americane de Chimie, că, deoarece conține mai puțin sodiu decât băuturile pentru sport, apa de cocos este cea mai bună pentru antrenamente mai ușoare.

Avantajele și dezavantajele apei de cocos față de laptele și smântâna de nucă de cocos

Dacă vrei să te hidratezi, sorbi apă de cocos

Optează pentru apă de nucă de cocos în detrimentul laptelui de nucă de cocos atunci când este în vedere hidratarea, deoarece apa de cocos conține 94% apă, iar laptele de cocos conține 50%.

Conținutul mare de apă face ca apa de cocos să fie extrem de hidratantă și răcoritoare, cu o dulceață naturală, care poate fi grozavă atunci când îți dorești altceva decât un pahar de H2O simplu. Vă putem sugera această rețetă de apă cu semințe de chia de cocos?

După cum sa menționat mai sus, poate fi, de asemenea, o băutură excelentă după antrenament pentru rehidratarea întregului corp, conform unui studiu din 2002.

Dacă doriți să încorporați grăsimi sănătoase, adăugați lapte de cocos și cremă de nucă de cocos în dieta dvs.

Potrivit unei cercetări, atât laptele de cocos, cât și smântâna conțin MCT-uri sau trigliceride cu lanț mediu. Se sugerează că MCT-urile ajută la pierderea în greutate și grăsime și îmbunătățesc nivelul de energie.

Dar aceste sume sunt atât de mici încât, dacă managementul greutății este unul dintre obiectivele tale, stabilirea reperelor pe MCT nu este probabil calea de planificare pe care să o urmezi.

În timp ce crema de cocos este o grăsime sănătoasă, are și un conținut mai mare de grăsimi decât smântâna grea. Deci, dacă ai nevoie de mai multe grăsimi în dieta ta, ar putea fi schimbul potrivit! Dar amintiți-vă, deși nucile de cocos sunt sănătoase în departamentul de nutrienți, ele sunt doar – ca orice alimente – sănătoase cu moderație.

Potrivit unui studiu din 2013, laptele de cocos a beneficiat de sănătatea inimii participanților prin scăderea colesterolului LDL „rău” și prin creșterea nivelului de colesterol HDL „bun”.

Dacă doriți să vă ușurați sistemul digestiv, procedați cu prudență

În ceea ce privește FODMAP-urile, atât laptele de cocos, cât și apa de cocos sunt subiecte controversate. Unii susțin că nucile de cocos sunt un aliment bogat în FODMAP, în timp ce alții îl clasifică drept un aliment cu conținut scăzut de FODMAP.

Așadar, când vine vorba de nuci de cocos, cel mai bine este să îți evaluezi toleranța și să stabilești dacă este un aliment pe care ar trebui să-l incluzi sau nu în dieta ta. Discutați cu medicul dumneavoastră sau încercați dieta de eliminare pentru a înțelege cum va reacționa corpul dumneavoastră.

Dacă ești îngrijorat de prea mult potasiu, sări peste atât apa de cocos, cât și laptele

Deoarece nuca de cocos este plină de potasiu, poate crește nivelul de potasiu din sânge. O analiză a cercetării a arătat că aceste creșteri ar putea fi o îngrijorare dacă nivelul de potasiu devine prea mare și provoacă hiperkaliemie, care este o problemă în special pentru cei care suferă de probleme cu rinichii.

Utilizați lapte de cocos pentru gătit și coacere

Laptele de nucă de cocos este o bază obișnuită pentru gătit, în special în bucătăriile de inspirație indiană și din Asia de Sud-Est.

Este delicios în multe feluri de mâncare, cum ar fi curry și supe. Laptele de cocos este o alternativă excelentă fără lactate și, de obicei, poate fi înlocuit unu-la-unu.